Γιορτή Χριστουγέννων 2014

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ "Ν. ΣΚΑΛΚΩΤΑΣ"

(περιγραφή από τον μαθητή της Α τάξης Νικηφόρο Κουρμπέτη)

Η πρώτη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας 'Ν.Σκαλκώτας' πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 23-12-2014 μέσα σε ζεστό και φιλόξενο κλίμα.

Το πρόγραμμα άνοιξε με το κοντάκιο των Χριστουγέννων "Η Παρθένος Σήμερον" και βυζαντινά κάλαντα που απέδωσε η Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας Ευρωπαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Κας Αλεξάνδρας Ριζάκη. Η αρμονία των φωνών μετέφερε το κοινό στην ατμόσφαιρα αγιοσύνης των ημερών αυτών.

Στη συνέχεια το σύνολο των παιδιών παρουσίασε σε διασκευή και σαν θεατρικό δρώμενο το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη "Της Κοκώνας το σπίτι" ανασύροντας παιδικές αναμνήσεις και στιγμές συγκίνησης για το κοινό.

Ακολούθησαν

  • Πιάνο για 4 χέρια σε μελωδία του Grieg
  • Malaguena Duo κιθάρα-πιάνο παραδοσιακό Ισπανίας
  • Trio κιθάρας "Jingle Bells " J.L.Pierpont

και κομάτια για πιάνο "Marche" J.S.Bach, "Sonatina" Kabalevsky.

Το Lied "Ave Maria" του F.Schubert απέδωσε ο τενόρος Κων/νος Κουρμπέτης με συνοδεία στο πιάνο από τη Κα Δέσποινα Γερογιάννη. Η εκδήλωση έκλεισε με ευρωπαϊκά τραγούδια και κάλαντα από την Χορωδία του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας "Ν. Σκαλκώτας".

Το πρόγραμμα επιμελήθηκαν οι καθηγητές του Μουσικού Γυμνασίου Χαλκίδας "Ν. Σκαλκώτας" Ειρήνη Λουκιανού, Δέσποινα Γερογιάννη, Χαριτίνη Κώττη, Μαρία Καγιαμπάκη, Αλεξάνδρα Ριζάκη, Κωνσταντίνος Κουρμπέτης και τους οποίους ευχαριστούμε πολύ για την ένθερμη προσφορά τους.

Ευχαριστούμε για την παρουσία του τον Προϊστάμενο Πολιτιστικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ευβοίας Κον Ιωάννη Κατσάνο.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ 2014

 

Φωτογραφίες από τη γιορτή

DSC06395

DSC06399

 DSC06404

 

DSC06378